PeterVan Productions

componist/ pianist/ arrangeur

Klik op de link voor het interview met Peter van Hintum door Frank Middendorp

 

Introductie

Peter van Hintum studeerde piano (klassiek) aan het conservatorium in Arnhem en sonologie in Utrecht en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
Als pianist, componist, arrangeur en orkestleider heeft hij aan diverse theaterproducties meegewerkt, zoals 4 musicals van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, een theatertour met Simone Kleinsma, 3 soloprogramma’s van Marjolijn Touw en een tournee met Jasperina de Jong.

Naast zijn werk als uitvoerend muzikant schreef hij muziek voor theaterproducties oa voor toneelgroep Theater, Amsteltoneel, theatergroep Shuttle, kerstproducties Theater Bellevue/ De La Mar, Olbe Producties en ID-Theater. Voor deze laatste producent maakte hij een musicalbewerking van de opera Carmen.

Hij heeft tunes en jingles geschreven voor Radio Noord-Holland en meegewerkt aan diverse commercials voor de Duitse markt ism Babylon Music Productions.
Als componist en arrangeur heeft hij meegewerkt aan CD’s van Hetty Heyting, Monique van der Ven en de cd La Gabbia d’Oro van La Pat. Deze laatste cd werd bekroond met een Edison.

De laatste jaren heeft hij in opdracht van TheaterFamilie (Senf) muziek geschreven voor de familievoorstellingen Pluk van de Petteflet (2003), Pluk redt de Dieren (2006) en Floddertje (2008), genomineerd voor de ANWB Publieksprijs 2009. 
Met Pluk van de Petteflet won hij de ANWB Publieksprijs in de categorie kleine musicals.
Afgelopen jaren heeft hij met Klaas Berings (fFreshbeat) samen gewerkt aan tv-commercials zoals voor Robein en schreef hij muziek voor Evi De Jean (Aarde).
In 2011 is gewerkt aan pianocomposities waarbij wordt gewerkt met een totaal nieuw procede, het samplecomposing. Op YouTube staan de eerste 4 pianostukken "SHORTTRACKS" te beluisteren!
 
Op deze site kunt u compilaties (discografie) beluisteren van de producties van afgelopen jaren. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van stockmusic.